fallback

ДПС: Политическото насилие няма място в обществото ни

Стрелбата срещу Тръмп е покушение срещу основите на демокрацията, се казва в позиция на партията

14.07.2024 | 11:30 Автор: Тодор Петров

"С дълбока тревога и възмущение научихме за безпрецедентната стрелба срещу Доналд Тръмп. Това беззаконие е неприемливо и осъдително. Политическото насилие няма място в обществото ни, особено в 21-ви век, когато сме призвани да разрешаваме различията си с диалог и уважение", се казва в позиция на ДПС след опита за покушение срещу Доналд Тръмп.

"Този акт е не само нападение срещу един човек, но и покушение срещу основите на демокрацията, която всички ние ценим и защитаваме всекидневно. Ние категорично осъждаме този варварски акт и призоваваме всички политически сили и граждани да се обединят в името на мира и разбирателството.

ДПС, като либерална демократична партия, убедено подкрепя американския народ в този труден момент да защитава свободата и демокрацията. Ние ще се противопоставяме на всеки акт на насилие и омраза, защото вярваме, че само чрез уважение към човешкото достойнство и права, можем да изградим справедливо и мирно общество", се подчертава в позицията на партията, подписана от председателя Джевдет Чакъров и група народни представители.

"Изразяваме своите най-искрени съболезнования към близките на невинната жертва. Надяваме се на бързо и успешно възстановяване на всички ранени. Нека това трагично събитие ни напомни за значението на единството и толерантността в обществото ни. Нека бъдем заедно в усилията си да изградим свят, свободен от насилие и омраза", завършва позицията на ДПС.

fallback
Още от България
fallback