Продължава гасенето на пожара между Мелница и Гранитово

В гасенето ще се включат и военни с тежка верижна техника

13.07.2024 | 07:36 Редактор: Толя Стоянова
Продължава гасенето на пожара между Мелница и Гранитово

Потушаването на огъня между Мелница и Гранитово продължава. В гасенето ще се включат и военни с тежка верижна техника. Спокойно е преминала нощта в двете погранични села, съобщи кметът на Мелница Стефан Пеев.

Снощи огънят е бил ограничен, но през цялата нощ в района са останали огнеборци. Пожарът избухна в ранния следобед вчера и обхвана над 1000 декара сухи треви и храсти. Според Стефан Пеев причината за пожара е човешка небрежност.

"Това е от немарливост или престъпно деяние на пътуващите за митницата хора, защото вчера и миналия ден пожарът е тръгнал точно от пътя за Митница "Лесово", добави той.

След отправено искане от страна на областният управител на Ямбол Николай Костадинов в гасенето на огъня ще се включат военни с жива сила и техника за да направят земни ивици за ограничаване разпространението на пожара.

Продължава и борбата с пожарите в Средна гора, заради които вчера беше обявено частично бедствено положение в общините Хисаря и Калояново, предаде БНР. Огънят край селата Сърнегор и Отец Паисиево беше ликвидиран, но трудният терен затруднява работата на огнеборците в района на селата Михилци и Песнопой. В овладяването на пожара, който е на голяма площ, и днес ще се включат доброволци, освен пожарникари и военнослужещи. На място е и тежка техника.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)