fallback

"Двама души си заминаха от нищото": Траурно автошествие във Велико Търново

Таксиметров шофьор и брат му загинаха в началото на седмицата

12.07.2024 | 14:02 Автор: Беатрис Младжова

Протестно траурно шествие тръгна тази сутрин по улиците на Велико Търново. В него се включиха над 100 таксиметрови шофьори, а колоната от таксита премина по улиците на града и по част от пътя София-Варна.

Поводът е катастрофата в началото на седмицата, при която загинаха таксиметров шофьор и брат му. Автомобилът им беше ударен от 17-годишен неправоспособен водач на пътя София-Варна край село Кесарево.

Днес колеги на загиналия настояха за по-голяма отговорност при шофиране и по-сурови наказания за нарушителите. Призоваха и за по-стриктен контрол от страна на полицията и повече часове кормуване за младите водачи.

"Тези са едни местни джигитчета, които си мислят, че като са патрони в селото, са патрони навсякъде. Двама души си заминаха от нищото, отишли да уловят по една риба и да разтоварят", заяви таксиметровият шофьор Иван Генев.

От Окръжната прокуратура във Велико Търново съобщиха, че са внесли в съда искане за "Задържане под стража" на 17-годишния младеж, който предизвика катастрофата.

Тъй като пострадалият е в реанимация и състоянието му не позволява извеждане от болничното заведение, съдът е прекратил производството по определяне на мярка за неотклонение, а с постановление на наблюдаващ прокурор му е наложена "Забрана да напуска пределите на страната".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback