Село Говедаре обединява сили за възстановяване на дома на Снежанка

Пожар остави 73-годишната жена без къща

13.07.2024 | 13:53 Редактор: Деси Николова

Десетки се включиха в кампания за набиране на средства и материали в пазарджишкото село Говедаре. Инициативата е в помощ на 73-годишната Снежанка Танчева, която остана без дом, след като пожар изпепели къщата ѝ.

Искрата, предизвикала огромния пожар, тръгва от сухи треви в двора на къщата на Снежанка. В неволен подпалвач се превръща 84-годишният ѝ брат. 

"Аз сипвах вода да гася огъня, но до къщата, когато стана огънят много висок, не можах да се доближа. От там се запалиха прозорците, почна да гори вече и керемидите нагоре", разказва Спас Танчев.

"Момчетата дойдоха и казаха – излизай, нищо не можеш да успееш да вземеш, защото ти ще изгориш", казва Снежанка.

В борбата с огъня се включват три екипа на противопожарната служба в Пазарджик.

"Докато се обработи пожара, доста време е коствало на колегите да го локализират, ликвидират и потушат изцяло", каза началникът на РСПБЗН-Пазарджик инспектор Борис Стойнов.

Сега 73-годишната Снежана живее в неизползваема от години пристройка към изгорялата къща. Двете помещение в нея не са годни за живеене.  

"Ще и събираме средства, за да може тази жена да живее нормален живот", сподели кметът на село Говедаре Георги Методиев.

"Моля всички хора, които имат възможност, да помогнат със средства, за да се извърши ремонтът на тази лятна кухня и да може тя да се пригоди за живот, за нормален, горе-долу нормален живот", призова сестрата на Снежанка.

Пожарът в Говедаре ще влезе в статистиката като инцидент, предизвикан от човешка небрежност, каквито всъщност са повечето пожари, възникващи през летния сезон.

Вижте повече в репортажа.