Младежите на БСП искат закриване на отворените фронтове с Румен Радев

Президентът не е и никога не е бил враг на левите хора у нас, подчертават от организацията

12.07.2024 | 08:16 Редактор: Тодор Петров
Младежите на БСП искат закриване на отворените фронтове с Румен Радев

Младежко обединение в БСП излезе с позиция, в която се казва, че е време е "да закрием отворените между БСП и президента Радев фронтове".

"Още през 2016 година Българската социалистическа партия за първи път издигна и подкрепи президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова. Пет години по-късно отново ги подкрепихме, защото вярваме в интегритета им като държавници и отговорността им към българския народ. 

Ние като членове на Младежко обединение в БСП активно сме работили за тяхното избиране. Продължаваме да вярваме, че избирането на Румен Радев за президент е най-правилният избор за България", посочват младежите на БСП.

"Подкрепяме започнатия диалог от страна на новото временно ръководството на БСП. Призоваваме за още повече активни разговори с президентската институция, които да закрият отворените между нас фронтове през изминалите години. В българската политика са необходими повече диалог и повече разум. Вярваме, че президентът на Република България не е и никога не е бил враг на левите хора у нас. Именно заради това предвид политическата криза, в която се намира България, подновяването на тези разговори са не просто нужни, а наложителни", категорични са от младежкото обединение.

Ръководството на Младежко обединение в БСП призовава за поемане на нов курс на вътрешно и външно обединение. Вярваме, че само чрез много усилия, диалог, нови политики и нови лица можем да върнем лявото в България отново на върха, където заслужава да бъде, завършва позицията.