МВР проверява как биячът от морето е назначен за полицай, Стоянов поема случая

"Министерството ще поеме финансовите разходи, свързани с оперативното лечение на момчето", увери Калин Стоянов

11.07.2024 | 15:05 Редактор: Искра Ангелова
МВР проверява как биячът от морето е назначен за полицай, Стоянов поема случая

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че поема под свое наблюдение разследването срещу полицая, пребил две момчета в нощта на 1 юли.

"Тази сутрин проведох разговор с пострадалото момче. Уверих го, че случаят ще бъде под мой контрол до приключване на разследването и внасяне на делото в съда. Не толерирам подобно поведение от страна на полицейски служители", каза министър Стоянов по време на изслушването си в Народното събрание днес.

Потърпевшият Владимир е уведомен, че материалите са докладвани в прокуратурата, извършителят е задържан със заповед до 24 часа и днес предстои преценка от страна на прокуратурата за повдигане на обвинение и налагане на мярка за неотклонение. "МВР ще поеме финансовите разходи, свързани с оперативното лечение на момчето", заяви още пред народните представители министърът на вътрешните работи.

Министър Стоянов изложи хронологията на събитията в нощта срещу 1 юли на "Кайт бар" своевременната реакция на два полицейски екипа – на жандармерията и на РУ - Созопол, както и на отзовалия се на място спешен медицински екип.

"Служители на МВР установиха свидетели на случилото се, стигнаха до извършителя и съдействат на прокуратурата той да получи заслуженото. Категорично няма "полицейски чадър" над служителя, започнал работа преди няколко месеца", категоричен бе вътрешният министър. Стоянов посочи още, че постъпването му на служба в министерството е обект на детайлна проверка, включително и на резултатите от тестовете, проведени от служители на Института по психология на МВР: "Преминати тестове, дори с високи резултати, не са гаранция, че впоследствие човек няма да се окаже в ролята на извършител на престъпление, както е в случая".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR