СОС сменя шефовете на 6 общински дружества?

Докладът е внесен от Карлос Контрера от ВМРО и отцепници от "Възраждане"

11.07.2024 | 13:57 Редактор:

Скандали в Столичната община - сменят ръководствата на шест общински дружества, като предстои докладът да бъде гласуван. Той е внесен от Карлос Контрера от ВМРО и отцепниците от "Възраждане" Красимир Гълъбов и Севдалина Петрова.

Предложенията за смяна на дружествата са за Центърa за градска мобилност, Столичен електротранспорт, Столичен автотранспорт, "Метрополитен", "Топлофикация София" и "Софинвест". Мотивът за предложението за смяна на шефовете все още не е ясен, но се знае, че техните мандати са изтекли преди 2 години.

Контрера се аргументира с това, че хората, които временно ще заместват шефовете на шестте дружества, са достойни за позицията. Те ще останат на постовете до провеждането на нови конкурси.

"Основните проблеми са в транспорта, а за "Топлофикация София" самите колегите от ПП алармираха" допълни той.

"Аз нямам никакво съмнение за какво става въпрос - това е втората част от сделката, с която беше отпушена работата на СОС. Това е цената, за да може няколко групи да бъдат или изцяло превзети, или разцепени. В момента ставаме свидетели на това, че ГЕРБ има мнозинство в СОС, защото са продали тези позиции в общинските предприятия", коментира Деян Николов от "Възраждане".

От "Спаси София" предложиха точката да се измести в следващо заседание на Общинския съвет и така да се даде възможност на предложените шефове да бъдат изслушани, но предложението не беше прието.

Снимка: БГНЕС