fallback

От ПП-ДБ искат МВР и прокуратурата да се самосезират за модела "Доспат"

Протестиращи пред НС искат оставката на кмета

11.07.2024 | 13:54 Автор: Беатрис Младжова

Протест срещу кмета на Доспат Елин Радев от ГЕРБ се проведе пред сградата на Народното събрание. Протестиращите искат оставката му заради премахване на жилищни постройки от страна на община Доспат в различни населени места. 

Собствениците им твърдят, че това е наказателна акция и саморазправа с тях, тъй като са симпатизанти на други политически сили. Протестиращите получиха подкрепа и от част от депутатите, а групата на ПП-ДБ излезе с декларация, в която поиска МВР и прокуратурата да се самосезират за модела "Доспат".

"В случая на Доспат ситуацията прилича на системна злоупотреба с власт от кмета Елин Радев. Стана ясно, че общината работи по следния начин: получавала сигнали или сама фабрикувала сигнали за определени жители, разглежда собствените си сигнали и издава заповеди за събаряне на постройки, прекратяване на договори и възпрепятстване на бизнеси да функционират с цел всяване на страх и подчинение. Ситуацията в Доспат е еманация на модела "ГЕРБ", в който местните власти упражняват контрол чрез натиск, заплахи и репресии", коментира депутатът от ПП-ДБ Венеция Ангова.

fallback
Още от България
fallback