fallback

Жители на Доспат блокираха сградата на НС заради "безобразията на деспотичния кмет"

Говорят за случаи на наказание или саморазправа с всеки, който надигне глава

11.07.2024 | 10:37 Автор: Толя Стоянова

Жителите на Доспат излязоха на протест и се събраха пред сградата на Народното събрание. Депутатите бяха принудени да спрат временно своята работа. "Има такъв народ" поиска 30-минутна почивка.

Преди нейното искане от ПП-ДБ направиха декларация от парламентарната трибуна във връзка със случващото се в родопското градче.

"Случващото се в Доспат вече е национално известно. Всеки знае за безобразията на деспотичния кмет на Доспат. Там или си с кмета, или животът ти е много тежък. Тежък заради целенасочена политическа репресия срещу граждани и бизнес - наказание или саморазправа с всеки, който надигне глава", каза Венеция Ангова от ПП-ДБ.

Тя обясни, че са получавани множество сигнали за злоупотреби на общината, ръководена от кмета Елин Радев, с който се издавали незаконни заповеди за събаряне на постройки, прекратяване на договори и възпрепятстване на бизнеса срещу граждани, които са несъгласни със случващото се.

"В 21 век не можем да приемем и да толерираме феодални практики, които поставят под заплаха свободната воля. Време е да сложим край на тези феодални практики и да покажем, че в България демокрацията и законността са над политическия произвол", заяви Ангова, цитирана от "Фокус". 

След обявяването на 30-минутната пауза част от народните представители се срещнаха с протестиращите в зала 1 на парламента, където те бяха запознати със случващото се.

Снимка: Кадър Facebook

fallback
Още от България
fallback