fallback

Реакции след поисканата оставка на Пеевски: И да упорства, Централният съвет ще реши

Трусовете във втората партия са като в трета, четвъртата и петата, коментира Борисов

11.07.2024 | 09:18 Автор: Елеонора Танева

Първи политически реакции след писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, с което иска оставката на Делян Пеевски и на други петима на ръководни постове.

"Тази криза, която се беше появила в ДПС започва да се разрешава. В близко време колективните органи ще се съберем и всеки ще каже своето мнение. Смятам, че при едно гласуване и решение на Централния съвет, че Пеевски не е прав, той и да продължава да упорства, нещата ще бъдат решени", каза депутатът от ДПС Рамадан Аталай. 

"Не е само индивидуална битка, това е бавното разграждане на модела Пеевски, не говорим за човека Пеевски, а за модела Пеевски", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Обърнете внимание в писмото на Доган - където говори за прокуратура и полиция използването им - как дават отчет, когато направят нещо нередно как биват санкционирани от гражданите, институциите държавата", заяви акад. Николай Денков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че трусовете във втората партия са като в трета, четвъртата и петата. 

"Навсякъде има трусове. Винаги сте чували от мен, че аз в чужди партии не се бъркам. Още преди 3 месеца заявихме, че коалиция с ДПС ГЕРБ няма да прави. Тогава чувахме какви ли не глупости, от социолози, политолози да казват какво мисля аз", каза Борисов.

Снимка, архив: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback