МВР се сдоби с още 50 нови автомобила, очаква 29 микробуса

Закупени са и 2146 бодикамери

10.07.2024 | 13:13 Редактор: Деси Николова
МВР се сдоби с още 50 нови автомобила, очаква 29 микробуса

Вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на нови 50 автомобила за нуждите на пътната полиция в страната. Това е продължение на обществената поръчка, по която преди около месец бяха получени първите нови превозни средства, обясни директорът на ГД "Национална полиция" гл. комисар Атанас Илков. Превозните средства са осигурени със средства от фонд "Безопасност на движението по пътищата". 

Той информира министър Стоянов и главния секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев, че в началото на месец септември, в рамките на друга процедура, ще бъдат доставени нови 29 микробуса. 

"Надявам се това да е поредната стъпка, която да е в посока подобряване ситуацията с пътнотранспортния травматизъм и намаляване броя на възникналите тежки пътни произшествия", каза още гл. комисар Илков.

Министър Калин Стоянов коментира пред медиите, че са закупени 2146 бодикамери – 1000 от тях ще бъдат за "Пътна полиция", а останалите 1146 - за "Охранителна полиция". Полагат се усилия всички служители на вътрешното министерство да бъдат оборудвани с подобни устройства. 

"Надявам се това да стане възможно най-скоро", заяви вътрешният министър.

Снимки: МВР