При засилено полицейско присъствие събарят незаконни постройки в Стара Загора

Акцията на общината е срещу самонастанили се в района на река Бедечка

10.07.2024 | 10:04 Редактор: Елеонора Танева
При засилено полицейско присъствие събарят незаконни постройки в Стара Загора

Багери събарят незаконни къщи и селскостопански постройки по поречието на река Бедечка в близост до Промишлената зона на Стара Загора. Общо 36 сгради предстои да бъдат премахнати. Акцията на Община Стара Загора ще продължи в следващите три дни и се провежда под засилено полицейско присъствие на служители на ОД на МВР и на жандармерията.

Акцията започна спокойно и без напрежение. Постройките в района са се появили в последните няколко години. Това обяви главният експерт в дирекция "Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството" в Община Стара Загора инж. Ангел Стоманярски. Той разкри, че неколкократно срещу обитателите на незаконните къщи са били подавани сигнали от живущи в близост за нарушаване на обществения ред - силна музика и викове. Самите те не са жители на Стара Загора, информира БНР.

Съдът е отхвърлил всички жалби срещу издадените заповеди за събарянето. Акцията ще струва на общината около 50 хил.лв. Инж. Ангел Стоманярски подчерта, че постройките попадат в регулацията на града, но нито един от обитателите им не е жител на Стара Загора. Част от тях са стари познайци на местната администрация, тъй като преди време са живеели отново в незаконни къщи в кв. "Кольо Ганчев", съборени при предишна акция.  

Снимка, архив: БГНЕС