fallback

Рамадан Аталай: Доган ще излезе с изявление в най-близко време

"Не мислим да правим ексцесии", заяви изключеният от ПГ на ДПС депутат

10.07.2024 | 09:35 Автор: Деси Николова

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще излезе с изявление в най-близко време и след това ситуацията ще се нормализира. Това коментира изключеният от ПГ на ДПС Рамадан Аталай, който заедно с още 17 депутати от ДПС се противопоставиха на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

Той заяви, че не се разпознава в квалификацията "деребеи", които Пеевски обвини за напрежението в партията.

"От деребей да ти каже, че е деребей - и обществото няма да го приеме като деребей. Идеално ще се нормализират нещата, няма да има никакви проблеми. Не може колеги, които се чувстват уплашени от всичко това, което са вършили досега, да продължават да говорят неистини и всички, които така - в един отбор вкупом, заедно - една сутрин тръгнаха, извадиха сабите и се оказаха, че са сами", коментира Аталай, цитиран от БНР.

До очакваното изявление на Ахмед Доган депутатите, които вчера отказаха да присъстват на заседанието на парламентарната група, няма да предприемат действия.

"Парламентарната група ще върви по всички закони и правилника на парламента, което има днес. Не мислим да правим ексцесии или пък нещо, с което да изненадаме обществото и едва ли не да сме направили някакви неща, които да не са приемливи", каза Аталай.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback