fallback

Гореща сряда с максимални температури до и над 40 градуса

Над източните и централни райони ще превали слабо

10.07.2024 | 06:00 Автор: Толя Стоянова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 20 до 25 градуса, по морето - около 24-25. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще се заоблачи от изток на запад. Над източните и централни райони ще превали слабо с прегърмявания в планините, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът преди обед ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч. Следобед ще се засили до 50 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 36 до 40 градуса, в района на Сандански до 41, а по Черноморието до 34 градуса.

Над Черноморието бързо ще се заоблачи, ще бъде ветровито. Следобед се очакват на юг от Бургас слаби превалявания и прегърмявания. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 30-34 градуса. Вятърът ще бъде умерен от североизток със скорост до 40 км/ч. Морската вода ще бъде с температура около 25-26 градуса по северното крайбрежие, по южното - 27 градуса. Вълнение по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 м, по южното до умерено с височина на вълните до 2,5 м.

Над планините ще бъде слънчево. Вятърът по високите части над 2500 м височина ще бъде умерен от североизток със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще бъдат около 14 градуса, а на 1500 м - около 22.

В четвъртък ще превалява по поречието на Дунав. В петък ще се задържи горещо с повече облаци по Черноморието. В събота oчакваме разхлаждащи валежи по Черноморското крайбрежие.

В неделя нова гореща вълна от югозапад ще достигне България. Очаква се отново температурите да бъдат високи - между 37 до 43 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback