Божидар Божанов: Вратата за подкрепа за кабинет с втората папка е затворена

По негови думи създаването на правителство с третия мандат също е малко вероятно

08.07.2024 | 19:55 Редактор:
Божидар Божанов: Вратата за подкрепа за кабинет с втората папка е затворена
Божидар Божанов: Вратата за подкрепа за кабинет с втората папка е затворена

Вратата за подкрепа за правителство с втория мандат е категорично затворена. Това заяви заместник-председателят на парламентарна група на ПП-ДБ Божидар Божанов преди заседанието на Националния съвет на "Да, България".

По негови думи създаването на правителство с третия мандат също е малко вероятно предвид предварителните заявки на партиите.

Съветът е свикан, за да бъде обсъдена идеята на ДСБ за създаване на "технически кабинет" с третия мандат, след като вчера от ПП излязоха с позиция, че не виждат възможност за "формиране на проевропейско и антикорупционно правителство" в рамките на 50-ия парламент.

"Аз разбирам притесненията на "Продължаваме промяната", тъй като действително изглежда малко вероятно, предвид и заявките на останалите партии, такова мнозинство да е възможно. Но все пак, ако има мнозинство, което да може да демонтира модела "Пеевски", ние трябва да обсъдим дали то трябва да бъде търсено", каза Божанов, цитиран от БНР.

От "Да, България" се притесняват и от евентуална подкрепа от ГЕРБ и ДПС за кабинет със заявка да се търси "максимално широка подкрепи" и не смятат, че подобна формула е стабилна в дългосрочен аспект.

"Ако изобщо е възможно, би имало кратък живот", каза зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ.

Снимка: БГНЕС