Почернени родители към политиците: Утре вашите деца може да са на мястото на Ани и Явор

Те не са съгласни с присъдата от 6 години затвор за Адриан Антонов

08.07.2024 | 19:27 Редактор:

Близки и роднини на загиналите в катастрофа Ани и Явор се събират на протест. Поводът - несъгласие с присъдата от 6 години затвор за Адриан Антонов, който с над 100 км/ч блъсна и уби младата двойка на пешеходна пътека на бул. "Сливница" в София.

8 май, пролетна нощ от отминалата вече 2023 година. Двамата влюбени Ани и Явор загиват на пешеходна пътека на столичния булевард "Сливница". Помита ги 19-годишният Адриан Антонов.

"Това се случи под нашите прозорци, напуснахме щастливия си дом, защото не можем да гледаме тази пешеходна пътека", сподели майката на Ани - Десислава Малчева.

"В тази държава семейството остана последният арбитър", коментира бащата на Явор - Павлин Стоянов.

На 4 юли Софийският градски съд определи 9 години затвор за Антонов. Наказанието беше намалено с 1/3 заради признаване на вина от страна на подсъдимия. Съдът му наложи и наказание от 9 години без право на управление на МПС.

"Присъдата винаги за нас ще е малка, за извършителя - голяма, няма присъда, която може да върне човешки живот", допълни майката на Ани.

"Обръщаме се към хората, облечени във власт - утре техните деца могат да са на тази пешеходна пътека и да бъдат убити на пътя, трябва да има правосъдие", подчерта още бащата на Явор.

Според експерти само справедливо наказание ще помогне да няма други разрушени семейства.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Някой
преди 2 месеца
Ако пиян шофьр блъсне пешеходец, виновен е шофьорът. Ако трезвен щофьор блъсне пешеходец, виновен е шофьорът. Ако пешеходец минава на червно, виновен е шофьорът. Прави ли ви впечатление, че бездомни кучета чакат за зелен светофар. Прави ли ви впечатление, как децата се втурват на червен светофар? Пешеходеца е третиран не като участник в движението, а като безумно същество, което не отговаря за действията си? За рейтинг, медийте насърчават улицата да издава присъди! Жалко! Сигнализирай за неуместен коментар