fallback

Таксиметрови шофьори окупираха МВР в Търново заради смъртта на техен колега

Настояват за по-голям контрол в малките населени места

08.07.2024 | 15:50 Автор: Елеонора Танева

Спонтанен протест на таксиметрови шофьори във Велико Търново заради тежката катастрофа от днес. Десетки шофьори блокираха улицата зад полицейското управление с искане ръководството на МВР да обясни какво се случва с непълнолетния извършител на катастрофата и каква е превенцията на МВР, за да спре войната на пътя.

Шофьорите излязоха и в подкрепа на своя колега, който трагично загина при днешния пътен инцидент.

Тази сутрин около 3:30 часа, на главен път София - Варна край село Кесарево, при катастрофа между таксиметров автомобил и лека кола, загинаха шофьорът на таксито и брат му. Двамата отивали за риба, когато ги връхлетял мощния автомобил. Пътят беше затворен повече от 7 часа. По случая се води досъдебно производство.

"Искаме по-голям контрол да има по малките населени места. Това село е с 200 човека, някой друг го е знаел, че кара без книжка на 17 години. Да се вземе някаква превенция по малките населени места. Излизаме сутрин, не знаем дали ще се приберем. Просто искаме да разберем някаква информация от органите на МВР, какво се случва от тук нататък. Какво ще се случва с превенцията за малките населени места? Взети ли са му всички проби надлежно по реда", коментира таксиметровият шофьор Румен Дичев. 

"Да поемат малко отговорност. Да има малко повече контрол по малките населени места, защото  утре може да сме аз, ти, той, вие", каза неговият колега Сашо Емилов.

fallback
Още от България
fallback