fallback

Рамадан Аталай: От действията Доган ще стане ясно дали в ДПС ще има разцепление

"ПГ на ДПС е разделена на две", обяви той

07.07.2024 | 11:57 Автор: Вяра Димова

Дългогодишният депутат от ДПС Рамадан Аталай, който беше изключен от ПГ на ДПС, заяви, че ще стане ясно дали ще има разцепление в ДПС от действията на почетния председател Ахмед Доган.

"Тези от ДПС, които не искат да се включат в общите решения и в почитането на почетния ни председател, може с тях да се разделим", смята той.

Аталай подчерта, че не се възприема като независим депутат и изказа мнение, че изключването му е противоуставно: "Една група от народни представители, които се чудят по цял ден да поднесат лъжлива информация на Делян Пеевски и той да се чуди как да ме изключи от ДПС, не приемам това".

"ПГ на ДПС е разделена на две. Едната част приема предложенията на почетния ни председател и гласува в унисон с Устава. Другата част - по личните си интереси", коментира той.

По думите му съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е искал депутатите да изоставят Доган.

"Човекът, който го е поставил на политическата арена, а той тръгва срещу него. Двамата съпредседатели (Делян Пеевски и Джевдет Чакъров - б.р.) не си говорят и двувластието не решава проблемите", съобщи той, цитиран от БНР.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback