Конституционалист: Решението на КС не стои в основата на плановете на президента

От ПП-ДБ отрекоха да е имало среща между тях и "Възраждане"

06.07.2024 | 13:42 Редактор:

Разцепление в партия "Величие". Николай Марков вече официално не е член на партията. На фона на партийните трусове се заговори и за неформална среща между "Възраждане" и "Продължаваме промяната - Демократична България". Във Facebook Кирил Петков заяви, че такава среща не е имало и те няма да подкрепят правителство с мандат на "Възраждане".

Според експерти през септември отиваме на избори.

"В ДПС има ясна линия, следвана във всичките години, особено откакто г-н Доган се оттегли - или говори и нещо се случва, или мълчи. По-страшно е, когато Доган мълчи", коментира политологът Иван Начев в предаването "Директно".

В медиите се разпространи информация, че президентът Румен Радев очаква да излезе решението на съда, дали направените промени в Конституцията са правилни, и след това ще връчи втория мандат.

"Съдейки по думите на президента Радев, мотивите за забавянето, въпреки че не можем да кажем, че е повече от необходимото, е свързано с летния период и възможността партиите да проведат своята кампания. Нерешението на КС едва ли стои в основата на плановете на президента", смята преподавателят по конституционно право Орлин Колев.

Вижте повече в репортажа.