Краят на "Величие" в НС: Напускаме, защото така не може да се работи

Николай Марков и Виктория Василева отказаха коментар

05.07.2024 | 13:41 Редактор: Деси Николова

50-ото народно събрание вече е с една парламентарна група по-малко и заличен заместник-председател. "Величие" се разпадна. След седмица на взаимни обвинения между идеолога на партията Ивелин Михайлов и председателя на парламентарната група Николай Марков, както и многобройни призиви за оставки, днес се стигна до окончателния разпад на парламентарната група.

Виктория Василева бе освободена предсрочно като заместник-председател на Народното събрание.

Шестимата отцепници заемат страната на Ивелин Михайлов и описаха напускането си на групата като бунт срещу ръководството в лицето на Николай Марков и Виктория Василева.

"Напускаме, защото така не може да се работи. Опитахме да направим всичко възможно, за да работим спокойно и да огласяваме дневния ред на българина от тази висока трибуна. Това се оказа невъзможно. Няколко са проблемите, които породиха напрежение и недоверие в партията - закъснението на Марков, за което така и не получихме обяснение", каза Красимира Катинчарова от "Величие".

Оказва се, депутатите разбирали от медиите за компроматите и предложените пари.

"От три дни се опитваме да се съберем и да поговорим. Бяхме готови и с решение, с предложение - Николай Марков да напусне поста на председател на групата, но хората напуснаха заседанието и отказаха да гласуват. Свидетели сме на смущаващи твърдения", допълни Катинчарова.

На противоположна позиция застават доскорошните им съпартийци, които се обявяват срещу Ивелин Михайлов. Дарин Георгиев беше категоричен, че това е краят на политическа партия "Величие" и потвърди думите на Николай Марков, че част от депутатите са били заключени от Ивелин Михайлов в "Исторически парк".

"От снощи, откакто чух, че сме били заключени, търсих вашата трибуна, за да ви кажа, че лично аз, предполагам и колегите, под никаква форма не сме били насилени да отидем някъде и да бъдем заключени. На мен никога не ми е предлаган празен чек, това са спекулации", заяви Юлиана Матеева.

Николай Марков и Виктория Василева отказаха коментар след разпада на парламентарната група. Всички 13 народни представители остават на позицията, че ще осветляват проблемите на хората, без да обяснят как ще направят това.

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 дни
Празните чекове на друг са предлагани, а депутатите са просто стока. Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 2 дни
Сега остава и тия от Айде БГ да направят партия и да влязат в парламента. Голям цирк. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 дни
Тази система е вече изчерпана Сигнализирай за неуместен коментар