Борисов: Войниците ни ще защитават само територията на България, не даваме кеш на Украйна

"Нямам номера на Доган", каза лидерът на ГЕРБ

05.07.2024 | 09:57 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: Войниците ни ще защитават само територията на България, не даваме кеш на Украйна

Не мога да се бъркам в работата на институциите. Крайно време е всички да започнат да разсъждават. Но имам друг важен коментар. Най-важните проекти за модернизиране на българската армия са направени по време на нашето управление. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Българските войници ще защитават само територията на България и в Украйна няма да ходят наши войници. Това е ясно и гарантирано от нас. Вчера се направи нов опит за инсинуация, че България ще дава кеш на Украйна. Ние винаги сме били категорично за мир", допълни Борисов.

"Понеже в българската политика влязоха много дилетанти - хора, неразбиращи процесите, за пари кеш не става изобщо въпрос. Дори към България получава пари за старото ненужно съветско оборудване. Всичко, което България прави в полза на Украйна, се остойностява. Дори да дадем учители да ги обучават на английски, пускаме фактура това да ни се плати", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов припомни, че България е застанала на страната на нападнатия, а не на агресора.

"Завод да построим - пак ще ни се плати. Но виждате популизмът докъде води. Много колеги се опитаха да си играят със страховете на българина - кеш, война, войници. Но от ГЕРБ няма да го позволим", отсече още той.

Борисов призна, че не е разговарял с Ахмед Доган и му няма номера.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR