"Възраждане" със законопроект срещу пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация

Касае образователната ни система

05.07.2024 | 09:25 Редактор: Тодор Петров

Партия "Възраждане" внесе предложение за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование. Предложението на парламентарната група е в образователната система да не се допуска пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация.

"Проектът на закон ще доведе до ползи за цялото гражданско общество чрез гарантиране на безпрепятственото упражняване на възпитателните функции на системата на образованието, насочени към формиране на традиционните семейни ценности, обичта и уважението в семейството, родовата принадлежност и връзките между поколенията в съответствие с българската образователна и правна традиция", коментира Даниел Проданов, който е сред вносителите на законопроекта.

Предложените промени следва да се отразят положително и в посока затвърждаване на традиционните основни християнски семейни ценности, обичта и уважението в семейството, родовата принадлежност и връзките между поколенията в съответствие с българската културна, образователна и правна традиция, посочват още вносителите на законопроекта от "Възраждане".