Жена и дете са с опасност за живота след катастрофи в Пловдив и Раковски

10-годишното дете не спряло на знак "Стоп"

03.07.2024 | 14:44 Редактор: Искра Ангелова
Жена и дете са с опасност за живота след катастрофи в Пловдив и Раковски

Жена и дете са в тежко състояние след ПТП-та, станали във вторник в Пловдив и Раковски. Първият сигнал е получен в сектор "Пътна полиция" минути след 6 ч., информират от ОДМВР - Пловдив.

По първоначална информация на надлез "Скобелева майка" 52-годишна велосипедистка е паднала на пътното платно, след като била ударена от странично огледало на попътно движещ се товарен автомобил "Ивеко". Пострадалата е приета в болница с опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на 38-годишния шофьор са отрицателни.

Около 15:15 ч. служителите на реда в Раковски пък се отзовали на обаждане от тел. 112, че без да спре на знак "Стоп" 10-годишно дете изскочило внезапно с велосипеда си в зоната на кръстовище и било блъснато от преминаващ лек автомобил "Мерцедес".

С множество травми то е откарано в пловдивска болница, където лекарите се борят и за неговия живот. Колата управлявал мъж на 51 години, също без данни за употреба на алкохол и наркотични вещества.

И на двете местопроизшествия са извършени огледи, а фактите и обстоятелствата около тях се изясняват в рамките на досъдебни производства.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR