От София: Движим се сред боклуци и дишаме отровни изпарения

В Helpbook.info получихме сигнал за сметище в район "Младост"

03.07.2024 | 22:00 Редактор: Анисия Иванова
От София: Движим се сред боклуци и дишаме отровни изпарения

В платформата на Helpbook.info получихме многобройни сигнали за образувани незаконни сметища из цялата страна.

Ето какво ни писа наш потребител от столичния район "Младост":

"В двата края на блока се образуваха две постоянни сметища, които особено през летния сезон провокират гнилостни процеси. Считам за недопустимо при наличие на такса смет да се движим сред боклуци и дишаме отровни изпарения. И в двата края има паркинги, гледката е отблъскваща. Контейнерите за боклук са стари, въпреки че в публичното пространство бе оповестено, че са подменени с нови съвременни такива. В допълнение два от тях са поставени на уличното платно на десен завой и са предпоставка за сблъсък между автомобилите поради липса на видимост.

Наясно сме, че има съкварталци, за които е по-лесно да си метнат големите отпадъци в тревните площи, но сигнализирам, за да бъдат предприети действия за почистване и оптимизиране локацията на контейнерите за боклук. Странното е, че са в близост до близката секция на ГЕРБ, около която пространството бе облагородено, но за боклуците и дупките-кратери в съседство не е помислено".

В платформата на Helpbook.info можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Снимка: Helpbook