Борисов: Няма да има правителство, "Възраждане" и ПП-ДБ действат заедно

Няма да подкрепим втори мандат, заяви лидерът на ГЕРБ

03.07.2024 | 11:18 Редактор: Толя Стоянова

ГЕРБ категорично победи и е длъжен да предложи свое правителство. Листопадите в другите партии не ни касаят и се надявам в 13:00 часа да има държавници, а не лидери, които си спасяват партиите на гърба на държавата. Поехме цялата отговорност. Всичко най-добро, което можехме да предложим, сме го предложили. Ясно сме заявили, че ние няма да подкрепим втори мандат. Третият е нещо имагинерно. Това е отговорност на президента - на кой ще го даде - никой не знае. В 13:00 часа ще имаме възможност да слушаме мотивите, заради които не искат да подкрепят правителство. Имат време да го обмислят и да не тласкаме страната към нови избори. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той цитира изказване на президента Румен Радев, че в последните години всички инфраструктурни проекти са загубени.

"В същото време това, с което най-много се гордеехме, се оказва диверсификацията, че не е вярно. Оказва се, че не само петролът, но и руската газ изцяло, с изключение на този 1 млрд. от Азербайджан, си тече. България губи като акционер стотици хиляди на ден месеци наред. Единственото печелившо нещо в България се оказва Балкански поток, който защитихме. Сега ще се отложи и ние ще спечелим "крупната сума" от под 1 млн.", заяви Борисов.

Според него правителството няма да мине.

"Ще изтърпим обидите, защото сме длъжни пред нашите избиратели и ще настояваме да гласуват повече, за да не се получава подобно нещо. В един глас "Възраждане" и ПП-ДБ действат заедно. Като гледам колегите от ПП и "страхотните успехи" в енергетиката - това са доста планирани неща", посочи той.

"Ние сме заявили че няма да подкрепяме други мандати. Виждам мнозинство между ПП и "Възраждане", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)