Ивелин Михайлов: Предложиха ни министерство и ни изнудваха, за да подкрепим кабинет на ГЕРБ и ДПС

"Казах на полк. Марков, че ако някой го изнудва, най-добре да обясним на хората какво се случва", разкри той

02.07.2024 | 11:28 Редактор: Вяра Димова

"Около партия "Величие" се случват много неща в момента. Това не означава разцепление в партията или по някакъв начин край на идеята ни. Тя е като влак - едни хора се качват в нея и слизат. На 15 юни имахме интервю, след което полк. Марков ме дръпна до едни коневръзи, при което ми каза, че има предложение, в което ние можем да поемем някакво министерство и да покажем какво можем да работим", съобщи лидерът на "Величие" Ивелин Михайлов в обръщение на живо.

"Това значеше, че ще имаме решение на проблемите ни в замяна на подкрепа за правителство. Аз заявих на Марков, че ние трябва да работим за работеща държава, а не за личните си интереси, и решихме да направим молебен пред Бог, за да изпълним обещанията към хората, които са гласували за нас. На 19 юни в Доспат отново ми се обадиха да ми кажат, че "трябва да подкрепите правителство на ГЕРБ и ДПС, иначе ще излязат компромати срещу вас", обясни Михайлов.

По думите му той им е отвърнал да пускат компроматите.

"Обадих се на полк. Марков и му казах, че ако някой го изнудва, най-добре да обясним на хората какво се случва, но той поиска да се видим на живо в Чирпан - това беше в деня на клетвата му в НС, за която закъсня. Там видях, че той е видимо притеснен, когато дойде, беше и уплашен и лабилен, затова директно обявих, че са ни заплашвали, като през това време Марков ме риташе отдолу по крака, за да не казвам истината", разкри Михайлов.

"Полк. Марков не знае какво говори, защото първо обясни, че няма да пращаме войници в Украйна и ще се противопоставим на тази идея, но в същото време настоява ПГ на партията да подкрепи правителството на ГЕРБ и ДПС, което със сигурност ще направи това в Украйна, каза още лидерът на партията. "Попитах тогава Марков дали е добре, той каза, че се притеснява за мен, защото щели да ме унищожат и физически, и икономически", каза още Михайлов.

На 21 юни при гласуването в парламента видях, че депутатите ни са гласували наравно с ГЕРБ и ДПС, припомни лидерът на "Величие".

"Попитах защо така са гласували, отговорено ми беше, че това е политическо решение, за да имаме действащ парламент. Свикахме среща, на която полк. Марков ми каза, че "правя изказвания, които ще ми докарат 10 години затвор, и че това било "търговия с влияние", като с това повтаря мантрата на хората, които се опитват да ми скалъпят някакви обвинения за незаконни действия", разказа още Михайлов.


2
1 rate up comment rate down comment 0
Ясно
преди 1 ден
Наистина осветляват процесите в НС. Ако някой се е съмнявал, че абсолютно всички са купени, то сега вече трябва да е категорично убеден в това. Помислете, ако не са купени, то щяха да бъдат със съсипан/ отнет бизнес, едвам да преживяват, заплашвани и т.н. Виждаме, обаче, че 240- те хрантутници спокойно се тъпчат с кюфтета за наша сметка, трупат имоти и пари и играят на опозиция и управляващи. Ако действително се появи някой, който желае нещо да промени, ще бъде заставен да се включи в играта. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 дни
Заради ниската избирателна активност такива хора влизат в парламента.Ходете да гласувате , защото другия път още по пропаднали и неграмотни ще влязат в парламента и ще ни оставят гладни и без ток , защото не могат дори да пишат. Сигнализирай за неуместен коментар