Бури, интензивни валежи и градушки в някои региони на страната във вторник

Над Черноморието сутринта ще бъде облачно

02.07.2024 | 06:00 Редактор: Деси Николова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 16 до 20 градуса, по морето до 19 градуса. Сутринта повече облаци ще има над Дунавската равнина, очакват се превалявания. Бързо облаците ще се разкъсват. Следобед нова облачна вълна ще се достигне западните райони, с гръмотевични бури, интензивни валежи и условия за градушки в Северозападна България.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 25 до 31 градуса, в Северозападните райони до 28, а по Черноморието до 29 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието сутринта ще бъде облачно, следобед ще има разкъсани облаци, без валежи. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 29, 30 градуса. Вятърът ще бъде до умерен от югоизток до 25 км/ч. Морската вода е с температура от 24 градуса по северното крайбрежие, до 25, 26 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде умерено, височина на вълните до 2 метра, по южното слабо с височина на вълните до 1,2 метра.

Над планините следобед ще бъде облачно с повече облаци над Стара планина, без валежи. Вятърът по високите части ще бъде умерен от запад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури за деня - над 2500 м височина - около 13 до 15 градуса , а на 1500 м - от 19, до 22 градуса..

В сряда валежите с гръмотевици се очакват в Добруджа, валежите ща достигат и до Черноморието. В четвъртък ще превали главно в южните райони и по Черноморието. От петък започва продължителен сух период с горещо време и високи температури. В традиционно най-топлите места показанията на термометрите ще надвишават 40 градуса. Разхлаждащи превалявания се очакват в планините от Западна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.