Главчев: Ще си отдъхна, ако изберат редовно правителство

"Политическите лидери в България да вземат пример от европейските", каза министър-председателят

01.07.2024 | 12:50 Редактор: Вяра Димова
Главчев: Ще си отдъхна, ако изберат редовно правителство

Ако бях аз, щях да ги предложа почти всички, но тогава щеше да се изгуби партийността. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев във връзка с предложения от ГЕРБ-СДС проектокабинет.

"Аз лично ще си отдъхна, ако изберат редовно правителство. Не е лошо политическите лидери в България да вземат пример от европейските, които в края на миналата седмица се обединиха - ЕНП, социалистите и "Обнови Европа", сформираха мнозинство. Ако погледнат този пример, ще сформират много стабилен кабинет", коментира служебният министър-председател. 

Той каза, че нито един от служебните министри, предложени в проектокабинета на Росен Желязков, не е информирал Главчев за поканата. По думите му предложеното правителство е повече "партийно". 

Попитан за актуализацията на бюджета, Главчев каза, че финансовото министерство няма такива планове. По думите му не е редно служебното правителство да прави такава. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 ден
Надява се да се състави кабинет преди срещата на НАТО, на която Главчев тържествено ще подпише участието ни в коалицията на " желаещите" да воюват с Русия за Борисов и Пеевски. Разбира се, че ще си отдъхне, ако тази задача се възложи на Росен Желязков. Единствено недоумявам как Борисов ще излезе чист от всичко това. Сигнализирай за неуместен коментар