Борисов обяви кратък срок на кабинета "Желязков", ако мине с "трик" в НС

"Не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него", заяви лидерът на ГЕРБ

01.07.2024 | 09:54 Редактор: Вяра Димова

Ние се съобразихме с избора на българските граждани. С над 11% предимство - да излезеш и да кажеш връщам мандата, не ни отива. Всички говорят, че е лошо да се отиде на избори, но в същото време всички протриват ръчички - какво щяло да се случи след това. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след връчването на папката с мандата за съставяне на правителство.

"Това е правителство на ГЕРБ с няколко министри, които в служебното правителство се справят добре. Това е правителство. Министрите са тези, които са ни били водачи в районите, в които са категорично победили. Това е честно към избирателите, поемаме риска", обясни той.

По думите му, ако правителството мине с "някой трик", то тогава ще има кратък живот.

"Не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него. В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета. Втората е Планът за възстановяване и устойчивост. Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, може да го придвижим. След това спокойно може да отидем на избори", обяви още Борисов.

Той се обърна към колегите си от "Продължаваме промяната - Демократична България", както и към всички останали, "които загърбват държавата".

"На следващите избори ще чуят същия отговор от мен. Дори и да са първи, когато чуят, че ние ще си пазим избирателите, ще имат само "Възраждане" на разположение. Да помислят. Отворени сме за диалог", уточни лидерът на ГЕРБ. 

Кабинетът "Желязков" ще се гласува в сряда.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 ден
Очаквана заявка- да направи правителство, за да изпълни поръченията на външния фактор и после - пак ГЕРБ. Едно е да си го мислиш, друго е да се случи. Борисов дали се досеща какво ще поиска външният фактор ( посолството) и наистина ли смята,че след като ни включи още по- пълноценно във войната, ще съществува ГЕРБ, още повече ГЕРБ да управлява? Страхът и зависимостите им очевидно са ги лишили от здрав разум. Сигнализирай за неуместен коментар