Българският еврокомисар Илиана Иванова е гост в "Брюксел 1" тази събота

На фокус в ефира на Bulgaria ON AIR от 17:30 часа са новата ЕК и РСМ

28.06.2024 | 16:23 Редактор: Деси Николова
Българският еврокомисар Илиана Иванова е гост в

Тази събота в предаването "Брюксел 1" с начало от 17:30 часа в навечерието на формирането на новата ЕК гостува българският еврокомисар Илиана Иванова. Пред водещата Милена Милотинова по Bulgaria ON AIR  Иванова ще коментира свършеното по време на нейния кратък мандат в Комисията, това, което остава да направи, има ли планове за следващ мандат и как оценява позиционирането на България в евроинституциите. На фокус в предаването ще бъдат и темите за РСМ и еврото у нас.

"Брюксел 1" ще продължи с темата, присъща на Милена Милотинова, а именно РСМ и новия премиер и президент там. Гост в студиото ще бъде политикът Бойко Ноев, който ще коментира българската, гръцката и европейската реакция на ситуацията там и съдбата на македонските българи.

Бившият председател на Бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански също ще има възможност да представи своите виждания по формирането на новата ЕК, като ще коментира и докладите на ЕК и ЕЦБ за готовността или по-скоро липсата на готовност България да се присъедини към еврозоната.

Тази събота, от 17:30 часа, в "Брюксел 1", по Bulgaria ON AIR.