Лена Бориславова: Води се поголовна война срещу ПП-ДБ, за Гюров е само началото

"Настояваме комисията по номинациите да направи оценка на кандидатите", каза Надежда Йорданова

28.06.2024 | 13:50 Редактор: Беатрис Младжова

Задочен спор между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за антикорупционната комисия и как да се избират новите правила, както и новите членове. Това случва на фона на сигнала в КПКОНПИ срещу подуправителя на БНБ Андрей Гюров. 

"Правилата дават гаранция да бъдат избрани максимално политически независими членове. В този вариант, в който ги внасяме, са съгласувани с ЕК. Комисията, ако не бъде сменено нейното ръководство, ще продължи да се използва за политическа бухалка срещу опонентите на ГЕРБ и ДПС. От месеци срещу всички законно и легитимно избрани от ПП-ДБ се води поголовна война. Опитът за отстраняването Андрей Гюров е само началото", заяви депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова.

"Ние настояваме комисията по номинациите да направи оценка на кандидатите - да ги степенува кои са най-подходящи, докато ГЕРБ настоява комисията да не прави това. Именно възможността комисията да прави оценка на кандидатите е онази е гаранция, която премахва практиката на избор на котки от чувал", допълни депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова.

От БСП ще настояват да се спре продажбата на оборудването от АЕЦ "Белене". Беше взето решението реакторите, които не използваме, да бъдат продадени на Украйна. Предстои да се разбере дали ще бъде спазено искането.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Сатир
преди 2 дни
Правилата дават гаранция да бъдат избрани максимално политически независими членове. В този вариант, в който ги внасяме, са съгласувани с ЕК. Миличко, това съгласуване да не е като оня парапет от грешен ъгъл. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 дни
Тази жена с цялата си наглост отново се изявява. Какво стана с фалшифицираните подписи от Lena PC? Или някой пак е над закона? Сигнализирай за неуместен коментар