Борисов: Във Вашингтон са ме посрещали с топовни салюти, бил съм в Белия дом на камината

"В София е хаос, няма да се учудя ако Терзиев си тръгне сам", каза лидерът на ГЕРБ

28.06.2024 | 10:30 Редактор: Беатрис Младжова

Първо да се съсредоточим върху работата на парламента. Разбирам колегите от ПП, защото това много пъти сте го чували от мен. Не знам Терзиев какво знае, но всеки ден виждам, че в София освен хаос, няма нищо друго. Той като вижда как не владее материята, а това, което направиха само предизвика нов хаос, няма да се учудя сам да си тръгне. Кметовете, за които говорят колегите, освен, че провалят градовете си, не са спазили закона. Що се касае за БНБ - това е рискът да даваш партийни членове за шефове за неутрални институции. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Първата уговорка беше да са Атанасов и Десислава Атанасова. След това колегите от ПП-ДБ предложиха друга кандидатура - Белазелков. Той дойде в моя кабинет и го подкрепих. Имахме много добра кандидатура, защо да я сменим", допълни той.

Президентът Румен Радев отказа да води делегацията ни на срещата на НАТО заради позицията на България от Министерския съвет.

"Единственото, което знам, е, че тя е въз основа решенията на парламента за помощта за Украйна, декларациите, които приемахме. Всичко това ние сме го приемали с колегите от ПП-ДБ. Аз знам, че когато съм бил във Вашингтон, винаги съм бил в Белия дом на камината. Посрещали са ме с топовни салюти", коментира Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 дни
На всичко е готов, само и само да се снима до камината в Белия дом и Байдън да го гали нежно ( по евроатлантически). Такива наведени миш$$ки никога не са ни управлявали. Сигнализирай за неуместен коментар