Главчев: Не знам какво уплаши Радев за срещата на върха на НАТО

"Позицията на България е съобразена с всички решения на Народното събрание", увери премиерът

27.06.2024 | 19:58 Редактор: Искра Ангелова
Главчев: Не знам какво уплаши Радев за срещата на върха на НАТО

Позицията на България за предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон е съобразена с всички решения на Народното събрание и гарантирам, че няма да излезем от тях. Нямам представа какво е смутило, уплашило и притеснило президента Румен Радев. Това коментира министър-председателят Димитър Главчев пред медии в Брюксел след отказа на Радев да ръководи делегацията и да участва във форума в САЩ.

Премиерът Главчев посочи, че правителственото решение Радев да ръководи делегацията на България е взето предвид факта, е той е държавен глава, върховен главнокомандващ на въоръжените сили и НАТО-вски генерал. "Какви са причините да се притесни Радев нямам понятие, следва да питате него", добави министър-председателят.

Главчев припомни още, че утвърждаването на позиция от Министерския съвет е рутинно и винаги в годините тя се е синхронизирала между Министерството на отбраната и Министерството на външните работи.

Премиерът Димитър Главчев потвърди, че той ще води българската делегация на предстоящата Среща на върха на НАТО през юли.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 дни
Радев е избран да защитава българският интерес, а не да се крие като мишка. Да отиде на срещата и да говори. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 дни
Позицията на България,Главчо, не е твоята или на продажниците в НС, а на българския народ!Във война няма да участваме! Внимавай какво подписваш, послушко! Посоля няма да ти помогне! Сигнализирай за неуместен коментар