МВР не знае как Брендо е влязъл в страната, но разкри кога последно е минал през ГКПП

"Проверявани са многократно адреси, където може да се укрива той", заяви Калин Стоянов

27.06.2024 | 18:52 Редактор: Искра Ангелова

Последното официално отразено преминаване на Евелин Банев-Брендо през граничните контролно-пропускателни пунктове на България е на 13 юли 2013 година. Тогава той е конвоиран от Италия. След тази дата не са налични данни за пътуванията му. Това каза на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов.

На 27 октомври 2016 г. Евелин Банев - Брендо се явява в СДВР и подава заявление за лична карта. На следващия ден се явява в отдел "Пътна полиция" и подава заявление за свидетелство на МПС.

"В началото на 2023 г. е извършена проверка по повод използвано пълномощно, съгласно което Евелин Банев-Брендо упълномощава адвокат от Софийска адвокатска колегия да го представлява. Пълномощното с дата 18 май 2022 г. е удостоверено с подписа на кметския наместник на село Тлачене. В проведената беседа с него той твърди, че Банев е присъствал при заверката, като не е разговарял с него. В хода на проверката не са събрани категорични данни, които да сочат, че издирваното лице е посетило селото по повод проверката", поясни министър Калин Стоянов.

"Проверявани са многократно адреси, където може да се укрива той. На всички лица, за които се знае, че Евелин Банев е използвал техни документи за самоличност, а именно турски, гръцки, унгарски и молдовски, е водена официална кореспонденция със съответните полицейски служители, за да се установи неговото местонахождение и да бъде задържан", увери още вътрешният министър.

Брендо беше обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол от 2018 година.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 дни
Как да знае? Тук е разграден двор. Сигнализирай за неуместен коментар