Братът на Ружа Игнатова: Допуснах най-голямата грешка в живота си

Константин Игнатов прекара 34 месеца в затвора в САЩ заради OneCoin

27.06.2024 | 19:03 Редактор: Вяра Димова

Нова фигура от световната афера с пирамидата OneCoin се е предал на американските власти. Това е Уилям Морро, който признава вината си за участие в схемите на известната като криптокралица Ружа Игнатова. Това става ясно от информация на страницата на съда на Южния окръг на Ню Йорк. Очаква се на 1 август да бъде произнесена присъда срещу него.

Според доклади на разследващите, за които пишат американски медии, Морро е последният, който ще отговаря във връзка с криптосхемата, свързвана с Ружа Игнатова. Има и данни, че той е бил изключително близък с Гилбърт Армента, интимен приятел на издирваната в цял свят криптокралица.

Междувременно се появи интервю с нейния брат, който прекара 34 месеца в затвора в САЩ именно заради OneCoin. Смята се, че в тази пирамида са изгорели хора от цял свят - с  4,4 милиарда долара.

"В някои моменти съм бил много наивен, глупав и тази наивност ме е накарала да взема грешните решения - нося си отговорността. Събуждаш се един ден в нещо, което не е съвсем американската мечта", каза братът на Ружа Константин Игнатов.

Той сподели пред Youtube канала NAYcast за страховете си при влизането в затвора. Той е прекарал общо 20 години в чужбина, предимно в Германия. Присъдата му в САЩ беше намалена вследствие на споразумение с властите в замяна на разкриването на схемата с OneCoin. Сега живее в София.

"Нямам Lamborghini, нямам нищо особено. Имам карта за градския транспорт", добави Игнатов.

След преживяното и натрупания горчив опит Игнатов признава, че е допуснал най-голямата грешка в живота си, от която, по думите му, ще носи винаги в душата си.

Вижте повече в репортажа.