Пеевски: Отказът на Радев да води делегацията в НАТО потвърждава лицемерието му

По негови думи президентът се опитва да отклони България от нейните ангажименти

27.06.2024 | 18:24 Редактор: Деси Николова
Пеевски: Отказът на Радев да води делегацията в НАТО потвърждава лицемерието му

Отказът на Румен Радев да поеме отговорността да оглави делегацията на България на Срещата на върха на НАТО е потвърждение на това, за което предупреждавах многократно - неговите позиции обслужват чужди, а не националните български интереси и са подчинени на зависимости и връзки на Изток, обратно на евроатлантическите ценности и принципи. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в позиция, разпространена до медиите.

"С измисленото "различни виждания", бягство в чужбина, когато НАТО заседава в София и още подобни примери, Радев играе двойна, лицемерна игра", пише още Пеевски.

По негови думи Радев последователно и демонстративно се опитва да отклони България от нейните ангажименти и да я дестабилизира, "прокарвайки руското влияние и пропаганда в този критичен за сигурността на Европа и света момент".

"Последователната позиция на евроатлантическото мнозинство в предходните парламенти на страната в подкрепа за Украйна, срещу непредизвиканата агресия на Русия и лоялността на България към Алианса не може да бъде компрометирана, в името на лични интереси и политически амбиции. Заиграването с картата на сигурността и внушаването на страхове у хората е крах за високата институция на президент и злоупотреба с доверието на хората", се казва още в позицията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 дни
Ако обслужваше руски интереси, защо да отказва? Или искахте да го ползвате да подпише военнослужещите за Украйна и после да се плюнчите, че Радев е виновен. Сега какво ще правите? Мислите ли, че на някой български гражданин му пука какво сте подписали и ще подпишете? Набийте си го в главата и обяснете на посолствата: нито ще се бием в Украйна, нито ще плащаме дълговете на Украйна към американските корпорации! Пеевски и Борисов - да плащат и да се бият в Украйна за парите си! Приключихте! Вън! Сигнализирай за неуместен коментар