fallback

Радев отказа да води българската делегация на срещата на върха на НАТО

"От първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия", се казва в позиция

27.06.2024 | 17:05 Автор: Искра Ангелова

Българският президент Румен Радев отхвърли поканата на Министерския съвет той да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители на страните членки на НАТО във Вашингтон. Новината беше съобщена от пресцентъра на държавния глава.

Държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна.

"От първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия. На националните и международни форуми президентът Радев винаги е поддържал всички елементи на колективния подход за гарантиране на сигурността, за повишаване на отбранителните способности, прилагането на регионалните планове на Алианса и увеличаване на средствата за отбрана", се казва в позиция, разпространена от президентството.

"Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон", допълват от прессекретариата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback