Радев отказа да води българската делегация на срещата на върха на НАТО

"От първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия", се казва в позиция

27.06.2024 | 17:05 Редактор: Искра Ангелова
Радев отказа да води българската делегация на срещата на върха на НАТО

Българският президент Румен Радев отхвърли поканата на Министерския съвет той да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители на страните членки на НАТО във Вашингтон. Новината беше съобщена от пресцентъра на държавния глава.

Държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна.

"От първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия. На националните и международни форуми президентът Радев винаги е поддържал всички елементи на колективния подход за гарантиране на сигурността, за повишаване на отбранителните способности, прилагането на регионалните планове на Алианса и увеличаване на средствата за отбрана", се казва в позиция, разпространена от президентството.

"Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон", допълват от прессекретариата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 дни
Опитаха да сложат Радев за бушон, който да подпише пълноценно участие във войната, но не им се получи. Отказът на Радев да бъде пионка, обаче, не решава нашия проблем. 100 % ще се намери някой Юда, който да получи 30- те си сребърника, за да затрие България. Щом Радев избяга, значи има нещо гнило. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 дни
Какви ангажименти относно войната в Украйна са записани тази правителствена позиция? След като Радев, когото обвиняват в русофилия, отказа да представлява България и да не допусне да се включим във войната с жива сила, а остави на ГЕРБ и ДПС да " решават", ясно е , че ни готвят нещо лошо. Радев се уплаши. Главчев го е страх и прехвърли топката на Радев. Ще търсят друг продажник, който да подпише участието с военнослужещи. Сигнализирай за неуместен коментар