Терзиев връща топката за "Витошка" и "Патриарха" в съда, от ГЕРБ му искат оставката

Никога досега МВР не си е позволявало по този начин да се намесва в задълженията на една община, коментира Борис Бонев

27.06.2024 | 13:50 Редактор: Елеонора Танева

Кметът на София Васил Терзиев коментира препоръките на СДВР във връзка с връщането на движението по "Витошка", "Патриарха" и "Фритьоф Нансен" в първоначалния му вид. 

"От Столична община ще поискаме от ВАС да разтълкува постановения от него акт и ще обжалваме разпореждането на СДВР. Ние ще направим правилното за гражданите и законното за София, но без подредения в нечий интерес хаос на предишните управляващи. Необходими са устойчиви решения, а не бързане и игра със закона за узаконяване на незаконни неща на избирателен принцип", написа Терзиев в профила си във Facebook.

Той добави, че са необходими устойчиви решения, "а не бързане и игра със закона за узаконяване на незаконни неща на избирателен принцип".

В същото време от групата на ГЕРБ-СДС за пореден път поискаха оставката на кмета и на зам.-кмета по транспорта Илиян Павлов.

"Г-н Терзиев, мълчанието е злато, само че вашето злато е в размер на 1,5 млн. лв., изхарчени от парите на Софиянци. Отговорност се носи с подаване на оставки", заяви Антон Хекимян.

Стойността на реорганизацията на движението е около 480 000 лв., изчисли Борис Бонев.

"Никога досега МВР не си е позволявало по този начин да се намесва в задълженията на една община", каза Бонев.