Благородна кауза в Бургас - безплатна вечеря за туристите срещу кръводаряване

През лятото запасите бързо се изчерпват

28.06.2024 | 14:30 Редактор: Беатрис Младжова

Бургас с благородна кауза: безплатни ваучери за туристически обекти срещу кръводаряване. Целта е да се насърчи този акт на хуманност, особено в активния летен сезон, когато броят на хората в региона региона се увеличава заради туристите. А причината е липсата на достатъчно запаси от кръв в болницата.

"Така или иначе, аз има ли сигнал и ако не съм дал много скоро кръв, се отзовавам. Добра е инициативата, може би хора биха се почувствали поощрени да дойдат и да дадат кръв", сподели кръводарителят Димитър Байчев.

От кръвния център в Бургас казват, че през лятото запасите бързо се изчерпват.

"През летните месеци населението на Бургас се увеличава няколко пъти, увеличават се пътнотранспортните произшествия, различни заболявания и нуждата от кръв също се покачва", коментира началникът на отделението по Трансфузионна хематология Людмила Желязкова.

От 1 юли всеки, дарил кръв в Бургас, ще може да се зарадва на туристическо приключение. Идеята е на д-р Светослав Тодоров, който е общински съметник. Ваучерът ще се дава в туристическите-информационни центрове срещу служебна бележка от кръвния център.

"Като за два от тях ваучерът покрива и пътуване с кораб. Единият обект е остров Света Анастасия, а другият туристически комплекс Ченгене скеле. За тези, които искат да се насладят на нещо, свързано със здравето, третата възможност е да посетят СПА центъра ни в кв. "Ветрен", допълни директорът на ОП "Туризъм" Радовеста Стюърт.

Ваучерът за екскурзия по избор ще бъде валиден за три месеца от датата на кръводаряването.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 2 дни
А така,една банка кръв е от 1000лв.на горе,тоя ще дава вечеря за 20лв. Сигнализирай за неуместен коментар