Борис Бонев: Благовест Георгиев, подай си оставката, нямаш място в Общинския съвет

"Този човек е напазаруван от някоя от другите групи", каза Симеон Ставрев

27.06.2024 | 15:44 Редактор: Беатрис Младжова

Общинският съветник Благовест Георгиев се появи за пръв път на заседание, след като през април предизвика катастрофа и отказа да бъде тестван за алкохол в кръвта. Пред медиите Георгиев заяви, че не е дал проба по съвет на своите адвокати, тъй като се готви медиен скандал около него. Въпреки това отчита това свое действие като грешка, но не вижда реална причина да се откаже от поста си. 

"Не съм бягал от местопроизшествието, не съм злоупотребявал с положението си, за пръв път отказвам кръвна проба, защото стана ясно, че това превръща в мокра поръчка срещу мен", заяви Георгиев.

Колегата му Симеон Ставрев от групата на ПП-ДБ-СС заяви, че в нощта на инцидента общинските съветници са били на празненство на кмета на Оборище, където Благовест Георгиев е консумирал алкохол.

"Това, което твърди, е изключително нагло. Той беше пиян и това, че е отказал тест с дрегер, само доказва, че иска да се скрие от правосъдието. Този човек е напазаруван от някоя от другите групи и ще обслужва други интереси", посочи той.

"На следващия ден, след като се случи това закононарушение, ние първи поискахме неговата оставка, така че отново - Благовест Георгиев, подай си оставката, нямаш място в Общинския съвет", добави общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев преди днешното заседание на Столичния общински съвет.

"Показва отношението към тази институция. Те по никакъв начин не направиха усилия Благовест Георгиев да подаде оставка и да отхвърли петното, което хвърли върху нея. Те в момента излизат на брифинги да обясняват кой бил пил при кмета на "Оборище", коментира общинският съветник от ПП-ДБ-СС Антон Хекимян.

Снимка: БГНЕС