Борисов го следват снайперисти, Атанасов също охраняван?

Хоризонтите за съставяне на редовна власт остават мъгливи

26.06.2024 | 13:48 Редактор:

В последния ден на консултациите с президента, хоризонтите за съставяне на редовна власт остават мъгливи. Въпреки това, ГЕРБ остава на позицията си и ще опитат с правителство на малцинството.

"По никакъв начин не желая никои от другите партии, особено подобни, да ни подкрепят, ако не е партия, не е група, защото знам какво ще кажете, че някой е напазарувал. Аз стотинка няма да дам за подобно нещо", категоричен беше Бойко Борисов.

А третите в парламента ще изчакат.

"Докато не бъдат изпълнени първият и вторият мандат, няма никакъв смисъл да се обсъжда трети", отбеляза акад. Николай Денков.

И докато следващото редовно правителство остава в неизвестност, стана ясно друго - Бойко Борисов потвърди, че домът му е охраняван от снайперисти.

"Преди около седмица хората, които се занимават с моята охрана, ме информираха, че има много сериозен сигнал от една от най-големите служби в света за най-високата степен на заплаха. Единственото, което мога да кажа, затова как си го обяснявам аз е категоричната подкрепа за Украйна", каза Борисов.

Оказа се обаче, че не само Борисов е охраняван, а и този, който разкри информацията за това.

"Това дали мен ме охранява жандармерия или какво са обстоятелства, които мен не може да питате. Не мислете, че на мен ми е комфортно някой да ходи след мен", заяви Атанас Атанасов.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR