Главчев за ремонта на пътя Ботевград - Мездра: Да стиснем зъби и да потърпим

Все още липсват указателни табели за обходните маршрути

26.06.2024 | 14:01 Редактор:

Служебният премиер Димитър Главчев и регионалният министър Виолета Коритарова инспектираха ремонта на скоростния път Видин - Ботевград. Според Коритарова затварянето на участъка Мездра - Лютидол и пренасочването на движението през алтернативни маршрути е единственият вариант, за да се довърши трасето, без да се създава опасност за участниците в движението.

Ден след пълното затваряне на участъка Мездра - Лютидол - Новачене все още липсват указателни табели за обходните маршрути и шофьорите не спират да се объркват. Там, където има табели, се нарушават от тежкотоварните камиони, за да спестят от пътя. Едни от най-потърпевшите са жителите на с. Горна Кремена. 

"Ще предприема мерки от утре всеки ден да звъня на 112 да пращат патрули. В една нормална държава хората си извеждат трафика извън селата, а ние ги вкарваме в селата", заяви жителят на селото Детелин Красимиров.

От силните вибрации на тежките камиони започват да се рушат и къщите. Затварянето на участъка Мездра - Лютидол - Новачене е единственият вариант, за да се доизгради скоростният път Видин - Ботевград, според регионалния министър Виолета Коритарова.

"Няма как да осигурим пътна безопасност и на пътуващите, и на строителните работници. За да може строителят да изпълни своя ангажимент до края на настоящата година, то ние трябва да му осигурим наистина спокойна работа и възможност за обезопасяване", коментира Коритарова.

"Едното платно от едната страна вече е готово, почва се и второто. Призовавам всички да стиснем зъби и да потърпим, за да се случи нещо хубаво, което е чакано от доста време", добави служебният премиер.

От строителната фирма са уверили, че трасето ще бъде готово до края на тази година.

Вижте повече в репортажа.