fallback

Борисов увери, че няма да има населени места без транспорт до тях

Проблемите в системата на БДЖ са трупани през годините, коментира още премиерът

14.01.2015 | 14:34 Автор: Мариета Иванова

Премиерът Бойко Борисов увери, че няма да остане нито едно населено място без транспорт до него, пише Dnes.bg. В същото време той подчерта, че всички данъкоплатци плащат, за да се возят по 5-10 души във влак в някои райони страната. Повод за коментара му стана решението на БДЖ да спре от движение 38 влака, което на свой ред провокира и протести на засегнатите от промяната хора.

Днес- 14 януари, Борисов заяви, че е възложил на министрите по финансите и транспорта – Владислав Горанов и Ивайло Московски, да прегледат още веднъж схемите и да се срещнат със синдикати и браншови организации във връзка с проблемите в БДЖ, пише БТА.

По думите на Борисов там, където е възможно, ще се редуцира броят на влаковете, разписанието, а където е възможно ще се ползва друг транспорт.

Премиерът предложи в Комисията по транспорт да се проведе още веднъж диалог с общините.

„Година след година в този сектор, поради липса на реформи и липса на добро управление са се трупали огромни задължения“, припомни премиерът. Той посочи отново, че влаковете са взетите преди години без да бъдат платени, а сега се налагало да се отделят пари и за тях.

Преди ден- на 13 януари, представители на левицата поискаха от правителството да излезе със становище, относно спрените влакове и да свика заседание на Транспортната комисия в НС.

Лидерът на БСП Михаил Миков призова членовете и симпатизантите на левицата да се включат в протестите, които се организират в страната.

Днес- 14 януари, от младежкото обединените на БСП-Перник са успели да съберат над 500 подписа в подкрепа запазването на влаковете в движение.

fallback
Още от България
fallback