Борисов: Носим си отговорността и най-вероятно ще предложим правителство

Аз ще бъда с кандидата за премиер, който ще вземе папката, обяви лидерът на ГЕРБ

24.06.2024 | 09:55 Редактор: Вяра Димова

От 41 общински съветници, партията на колегата Асен Василев има един. Тези дни се наслушахме на червени линии, на заклинания и какво искали техните избиратели. Правителство може да се случи само в първия мандат. Това каза лидерът на ГЕРБ след консултациите при Румен Радев.

"Когато нашите избиратели са ни наредили с 11% пред другите, не са искали пак да получават Денков или който и да било друг. Носим си отговорността и най-вероятно ще предложим правителство, след като разговаряме и с другите колеги и то ще бъде на малцинството", обяви лидерът на ГЕРБ.

Аз ще бъда с кандидата за премиер, който ще вземе папката, заяви Борисов.

"Изборите свършиха. Никой не го интересува стабилността на България. Отчетохте ли, че България е донор на ЕС. Тази 3-годишна политика да не усвояваме средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Има ли значение, когато милиардите стоят в Брюксел. Нека политиците да се успокоят", призова лидерът на ГЕРБ.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 дни
Каква отговорност ще понесете, след като Сарафов изпълнява функцията на главен прокурор? За 35 години някой да е поел " отговорност"? Правителството на малцинството е скрита коалиция на ГЕРБ със всички подкрепящи правителството. Ще бъде нещо като предходната " некоалиция", която целеше да прикрие участието на ДПС в управлението, че било неудобно да се демонстрира кой " разпределя порциите", както се изрази един прочут "философ". Сигнализирай за неуместен коментар