Горещо време в понеделник, от вторник идва дъжд

Над Черноморието сутринта ще бъде слънчево

24.06.2024 | 06:00 Редактор: Деси Николова

Днес минималните  температури  в западните райони ще бъдат от 16 до 22 градуса, по Черноморието от 21 до 19. Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед над западните райони ще се развиват купести облаци, ще превали и прегърми, с условия за силни гръмотевични бури западно от София. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 31 до 36 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над Черноморието сутринта ще бъде слънчево, следобед ще има разкъсани облаци, но без валежи. Максималните температури на въздуха ще бъдат до  26, 28 градуса.  Морската вода ще бъде с температура от 24  градуса по северното крайбрежие, до 24, 25 градуса по южното.

Над  планините ще се образуват купести облаци. Следобед в Рила и Пирин ще вали с гръмотевици. Вятърът по високите части ще бъде  до умерен    от   югозапад,  с пулсове до  25 км/ч .  Максималните температури за деня над 2500 м височина ще бъдат около  15 до 18 градуса, а на 1500 м - от 22,  до 24.

Във вторник ще превали и прегърми главно в Западна България. Следобед в крайните западни райони ще развиват мощни купести облаци с условия за градушки. В сряда се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици в западните и в централните райони от страната. В четвъртък и в петък валежите в Западна България ще бъдат често явление, със значителни количества до 30 л/м2, на изток ще има повече слънце.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR