Шофьорът, помел жена във Велико Търново, с опит по-малко от година зад волана?

Пробата му за алкохол е отрицателна. Предстои да бъде тестван и за наркотици

22.06.2024 | 13:38 Редактор: Деси Николова

Трагичен инцидент на пътя на Черешова Задушница във Велико Търново - възрастна пешеходка загина край гробищния парк, пометена от автомобил с висока скорост.

Жената е блъсната, докато пресичала платното при гробищата. След удара автомобилът се е преобърнал. Според свидетели на инцидента, става въпрос за млад водач, който е с опит зад волана не повече от година. Той се е движил с висока скорост, а спирачният път на местопроизшествието е над 30 метра. 

Водачът е откаран за преглед в Спешна помощ. Пробата му за алкохол е отрицателна. Предстои да бъде тестван и за наркотици. Според търговци на гробищния парк, пътната отсечка в района е конфликтна и шофьорите масово не спазват ограниченията на скоростта.

"Имаше полицаи, регулираха, но въпреки всичко е станала е катастрофа. Някаква жена, която се връщала от гробищата или отивала и доколкото разбрах, е починала. Ние чухме полицейските като хвърчаха бързо и след това линейката като се връщаше и с колегите разбрахме че е станало. Аз винаги съм изпитвала страх и ужас, защото за мен този завой е смъртоносен, защото винаги е готов да погълне някого, хората карат като луди", споделя очевидец.