"София Прайд" и "Шествие за семейството" ще се проведат днес

За поредна година двете събития се организират в един и същи ден

22.06.2024 | 09:02 Редактор: Деси Николова

"София Прайд" 2024 започва днес в 14:00 часа на площад "Княз Александър I" в София, съобщиха организаторите. За 16:00 часа е обявено началото на концерта, а шествието в защита на човешките права ще тръгне от площада след 19:00 часа.

Тази година кампанията на "София Прайд" “България е и нашият дом" търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им. Фокусът на събитието е разговорът за темите и ценностите, които ни обединяват като български граждани.

Освен това Шествие за семейството ще има днес отново в столицата, като част от инициативата "Месец на семейството", съобщиха организаторите. Началото на събитието е обявено за 10:30 ч. на площад "Александър Невски", а самото  шествие се предвижда да потегли в 12:00 часа, като крайната му точка е НДК.

Поканени са всички родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство, се посочва в съобщението, предаде БТА.

В него се отбелязва, че целта на мероприятието е държавата да започне "ясна и конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Защо е тази реклама на ЛГТБ? Какво общо има с родолюбието, че не ми е ясно? Никой не е против тях. Просто демонстрацията на сексуалната ориентация и подробности от сексуалния живот дразнят мнозинството. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
София
преди 1 седмица
Какъв е този шум на улицата, Джон?- Гей парад, сър.- И какво искат?- Еднополова любов, сър.- И кой им забранява, Джон?- Никой, сър.- Тогава защо крещят?- Пед*раси, сър... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
lol
преди 1 седмица
Не случайно народа е казал, че тея жега са ***. Сигнализирай за неуместен коментар