Борисов: Натъжен съм, занимаваме се с кокошкарски обиди

ИТН отпушиха процеса да има възможност и Христо Иванов да си тръгне, заяви лидерът на ГЕРБ

21.06.2024 | 10:13 Редактор: Толя Стоянова
Борисов: Натъжен съм, занимаваме се с кокошкарски обиди

Виждате парламента с какво се занимава отново. Така че ми е трудно да ги слушам. Знаете ли колко съм натъжен. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в коридорите на Народното събрание след като депутатите приеха оставката на Христо Иванов.

"Европейската комисия излезе с доклад как българският народ е пропилял време и милиарди, много милиарди от Плана за възстановяване и еврофондовете. Не се използват от българите. И едва след май месец правителството е започнало да работи по тях. Натъжен съм, защото се занимаваме с такива кокошкарски обиди при положение, че нямаме план, милиардите стоят и предстои срещата на най-високо ниво на НАТО. Вместо да слушаме позицията на България, да спорим по нея. Да изпратим президента, защото поне по наше време аз ходех на европейските съвети, а върховният главнокомандващ ходеше на срещите на НАТО. Според мен ние трябваше да имаме вече позицията на Външното министерство. Ние сега слушаме обиди, слушаме обвинения, вместо всички да кажем едно "благодаря" на ИТН, че отпушиха процеса да има днес възможност и Христо Иванов да си тръгне", коментира Борисов.

По думите му вече е трябвало да има решение на Министерството на външните работи кой да отиде и да отстоява позицията на България. 

Вчера служебният премиер Димитър Главчев изпрати писмо до председателя на парламента Рая Назарян и до шефовете на групите, за да поиска от тях да решат кой да ходи в САЩ - той или президента Румен Радев. Досега на този формат винаги е ходил държавният глава до миналата година, когато бе сменен от премиера акад. Николай Денков, предаде "Труд".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Каква е позицията на " България", т.е. на посолството/ та? Не разбрах? Позицията вече е написана от посланика и Галя от посолството и гатова на едно листче, за да може Главчев да я срича пред началниците си.Мъчно ли му е за Христо Иванов или не- също не стана ясно? Сигнализирай за неуместен коментар