Христо Иванов вече не е депутат, приеха оставката му единодушно

Кирил Петков призова народните представители да му благодарят

21.06.2024 | 10:04 Редактор: Елеонора Танева
Христо Иванов вече не е депутат, приеха оставката му единодушно

Депутатите приеха оставката на Христо Иванов с пълно мнозинство. Тя бе първа точка в дневния ред. 

"Много е хубаво, че 50-ото НС ще започне с нещо полезно. Христо Иванов може би беше най-вреден в предишния парламент. Конституцията стана на саздърма. Това е може би най-некадърния юрист. Изхвърляйки Христо Иванов - този парламент ще има по-добра компетенция", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

Манол Пейков му отговори: "Вие на Христо Иванов и камъче в обувката му не можете да бъдете. Толкова сте малък".

"Съветът на Европа каза, че Конституцията е добра. Що се отнася до Христо Иванов – системно се опитваше да реши политическата криза в последните години. Той пое отговорност и си подаде оставката. Това беше достойно поведение, каквото не виждам от ваша страна", заяви Божидар Божанов от ПП-ДБ.

Кирил Петков призова народните представители да благодарят на Иванов, защото "въпреки всички противоречия, той беше диалогичен и с него всички можем да работим".

"Ако всеки направи промяна в България като тази, която Христо Иванов направи – България ще бъде различна държава. Нека си пожелаем всеки един от нас да има такава значима роля, както Христо Иванов", каза още Петков, цитиран от dnes.bg.

Според Станислав Балабанов Христо Иванов е нарушил принципите си, "сядайки в скута на Делян Пеевски. Подписвайки се с Пеевски под промените в Конституцията".

"Вие една година бяхте аватарите на Борисов и Пеевски. Щастие е за мен, че Христо Иванов не е в този парламент", добави още депутатът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
Дея
преди 1 седмица
super, сега ще почне други неша 100% Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Вальо
преди 1 седмица
Единодушно, разбира се, време беше да си ходи Сигнализирай за неуместен коментар